Cooltuur

meer over Cooltuur

Een creatief productiehuis voor originele verhalen

Wij ontwikkelen en produceren video’s, podcasts, films, series, commercials en docu’s voor on-demand kijkers.

Originele Verhalen

Wij willen mensen vermaken met mooie en spannende verhalen. Daarom bedenken en vertellen wij originele verhalen voor een kritisch on-demand publiek op o.a. YouTube, social media, Spotify en streamingdiensten.

Branded content

Cooltuur helpt organisaties, stichtingen en bedrijven om hun boodschap en verhaal zo goed mogelijk te vertellen aan de gewenste doelgroep door middel van video’s, podcasts en commercials.

Creatief netwerk

Bij Cooltuur werken we met een groot netwerk aan creatieve en gedreven freelancers. Talentvolle regisseurs, scenaristen, producenten, cameramensen en publicisten.

Een selectie van opdrachtgevers...

Iman de Vries is een filmmaker en de oprichter van creatief productiehuis Cooltuur. Hij studeerde aan af de HKU, waar hij zich richtte op het regisseren en schrijven van fictie. Zijn afstudeerfilm Peperkoekenhuis werd vertoond op verschillende filmfestivals in Nederland.
 
Na het behalen van zijn diploma heeft hij presentaties gemaakt en trainingen gegeven bij The Boston Consulting Group. Daarnaast ontwikkelde hij content en Social media strategieën voor diverse reclamebureaus. Na een aantal jaar ging Iman aan de slag bij Talpa als online eindredacteur en startte hij in 2015 het filmrecensiekanaal Movie Idiots voor BNNVARA en NPO3. Na twee jaar film- en serierecensies te hebben gemaakt is Iman overgestapt naar VU Amsterdam als Hoofdredacteur Online.
 
De wens om fictie te blijven maken is altijd gebleven en om die reden schreef, produceerde, regisseerde en monteerde hij horrorfilm Doorbijten. De film ging in première op het Imagine Filmfestival en werd meteen genomineerd voor de Méliès d’Argent. De film werd vertoond op het Cannes Filmfestival. Daarna volgde Palm Springs International Film Festival en Shortfest en Gen Con Indianapolis. Tijdens het Madrid International Film festival was de Vries genomineerd voor Best Director of a short foreign film, Best Cinematography in a short film en Best Producer.
 
Hierna besloot hij zijn eigen bedrijf op te richten om zijn passies samen te brengen, wat resulteerde in de oprichting van Cooltuur.
 
Sindsdien heeft Iman gewerkt aan verschillende scripts en nieuwe projecten. Zijn meest recente projecten omvatten het opzetten van een livestreamkanaal voor en door cliënten van Stichting Philadelphia, waarmee hij binnen drie maanden veel landelijke publiciteit genereerde. Ook schreef en regisseerde hij de pilot van de horrorserie FreakyLeaks voor SimpelZodiak en maakt hij veel bedrijfsvideo’s en podcasts voor diverse bedrijven. Met zijn brede netwerk van collega’s maakt Iman plannen en voert deze op de meest creatieve manier uit.