Underlook

Katten en het internet! Ze hebben een magische connectie. Na het ontdekken van de website Underlook.org zagen we een hele andere kant van deze pluizige beestjes. Namelijk… de onderkant. De Litouwse fotograaf Andrius Burba fotografeert katten van onderaf op een glazen tafel. Gooi er dan ook nog een vrolijk kleurtje achter en het resultaat is geweldig. De foto’s drukken ze af op t-shirts, posters, kalenders en canvas.

Maar de pret gaat door, want Under-Cats was maar het begin. Ze hebben ook foto’s van honden, konijnen, fietsen en ja… zelfs paarden. Dat laatste ziet er ook behoorlijk bizar uit. Het fotograferen van paarden was schijnbaar nog een fikse uitdaging. De hoeven van de paarden creëerden krassen op de glazen plaat en het gewicht was een flinke factor om rekening mee te houden. Jup, dat klinkt als een nachtmerrie. Maar met behulp van een aanzienlijk team is het gelukt om deze majestueuze wezens op de prent te krijgen.

Het Underlook project bewijst dat je niet altijd outside-the-box hoeft te denken, maar soms gewoon naar de onderkant van the box. Sorry, dat was te flauw.

Fotograaf Andrius Burba is van plan om op dezelfde wijze ook foto’s van tijgers te gaan maken. We kunnen niet wachten! Zelf voelen we ook wel iets voor schildpadden en olifanten.

Nieuwsgierig hoe de foto’s gemaakt worden? Check de video. Voor meer informatie ga je naar www.underlook.org

Neem een kijkje bij de paarden….
Vergeet de katten niet…

Alle foto’s zijn gebruikt met toestemming en blijven eigendom van Underlook.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy